Wat doe ik?

Het geven van privélessen aan hond & baas, begeleiding in herplaats-situaties en/of het begeleiden van hond & baas bij gedragsproblemen. Bij ernstige gedragsproblemen wordt doorverwezen naar een ervaren en gediplomeerde gedragstherapeut.

Dat is in het kort wat Haanappel Honden Coaching (HHC) doet. Maar wat betekent dat in de praktijk? Waar ik altijd naar kijk, is de combinatie hond – baas in zijn geheel, naar de individuele behoefte en wat raadzaam/haalbaar is in de dagelijkse omgeving. En bovenal ook naar de rasspecifieke eigenschappen van de hond.

Vaak zijn de privélessen een logisch gevolg van begeleiding bij een gedragsprobleem, maar dat hoeft natuurlijk niet. Puppy- en puberlessen behoren ook tot de mogelijkheden, maar alleen indien een reguliere en erkende hondenschool geen toegang geeft. Helaas is dat laatste namelijk nog altijd het geval bij bepaalde rassen, maar ook die rassen zijn meer dan van harte welkom bij HHC.

Alle privélessen en/of begeleiding vinden plaats in de eigen thuisomgeving. Dit is niet alleen rustiger voor de hond & baas, maar heeft ook als groot voordeel dat er dagdagelijkse gebeurtenissen voorbij komen en mee geoefend kan worden.

Dit zijn mijn pijlers:

  • Wederzijds vertrouwen en wederzijds respect
  • Werken vanuit aandacht
  • Het stimuleren van het maken van de juiste keuze
  • Ombuigen van ongewenst gedrag
  • Iets anders/nieuws aanleren i.p.v. iets afleren
  • Gebaseerd op de nieuwste inzichten en wetenschappelijk bewezen methodieken