Wie is Arnt Haanappel? 

Een aantal rode draden loopt door mijn leven en een hele belangrijke daarvan is mijn passie voor honden. Een passie die alsmaar groeit naarmate ik ouder word, ik iedere dag bezig ben met honden en steeds weer meer ontdek en leer. Al van jongs af aan ben ik omringd door honden en altijd was ik wel in de weer met een of meerdere honden.

Deze passie heeft mij geleid naar het niet alleen succesvol afronden van de opleiding kynologisch instructeur, maar ook naar het volgen van de opleiding tot kynologisch gedragstherapeut. Los daarvan volg ik regelmatig bij- en nascholing en op dit moment specifieke bijscholingen die leiden tot de recent opgezette specialisatie kynologisch instructeur VIP (Veiligheid, Interventie en Preventie), een instructeur gespecialiseerd in preventie en begeleiding van eigenaren met honden met een verhoogd risico op bijtincidenten. Bovendien kunnen deze instructeurs een vraagbaak zijn voor gemeentes en andere overheidsinstellingen over gedrag, training en risico’s van honden.

Iedere zondagochtend (en soms ook een andere dag) sta ik op het veld bij een erkende hondenschool en doe dat met enorm veel plezier en overgave. Ik zeg altijd: “Ik geef niet alleen les, ik krijg zelf ook les. Les van iedere combinatie hond – eigenaar”.

Dat betekent dat ik niet alleen met de hond bezig ben, maar dus absoluut en zeer zeker ook met de mens bij die hond. En soms is dat nog wel belangrijker: de mens, die ook zijn/haar nukken heeft, bepaald gedrag vertoont en ook zeker een eigen emotie en motivatie heeft.

Daardoor en ook zeker door mijn eigen honden, twee Rottweilers waarvan een met een nogal behoorlijke rugzak, ben ik mijn passie verder vorm gaan geven door het starten van Haanappel Honden Coaching, waar ik me bezighoud met het geven van privélessen aan hond & eigenaar, begeleiding in herplaats-situaties en/of met het begeleiden van hond & eigenaar bij gedragsproblemen. Mocht het nodig zijn, dan verwijs ik door naar een ervaren en gediplomeerde gedragstherapeut met kennis van het ras.

Naast het lesgeven bij een hondenschool, bij Dieren Opvang Amsterdam (DOA) en Haanappel Honden Coaching, ben ik wedstrijdofficial bij hockey Hoofdklasse wedstrijden en mede-examinator bij Kyu-graadexamens bij de karateschool waar ik, zelf in het bezit van de Eerste Dan, ook twee keer per week intensief train. Samen met mijn vrouw & twee zoons en onze twee Rottweilers woon ik in het mooie Brabantse land en ben in het dagelijks leven interim manager.

Mijn stijl is het beste te omschrijven als open, eerlijk en direct en altijd met een gezonde dosis humor. Wederzijds vertrouwen en wederzijds respect staan bij mij heel hoog in het vaandel en zijn, wat mij betreft, de grondbeginselen van de juiste onderlinge verbinding.

Opleidingen